Volvo Trucks anunță începerea vânzărilor camioanelor sale electrice Volvo FL și Volvo FE pe piețele selectate din Europa

Volvo Trucks anunță începerea vânzărilor camioanelor sale electrice Volvo FL și Volvo FE pe piețele selectate din Europa, pentru a răspunde cererii crescânde de soluții de transport durabile în mediile orașelor.

În absența emisiilor și cu un nivel de zgomot redus, camioanele electrice oferă un potențial imens în zonele urbane. În primul rând, nivelul scăzut de zgomot face posibilă efectuarea livrărilor și colectării deșeurilor dimineața devreme, seara târzie sau chiar noaptea, contribuind la îmbunătățirea logisticii transportului și la reducerea congestiei în orele de vârf. În al doilea rând, cu o calitate mai bună a aerului și mai puțin zgomot, camioanele electrice creează noi oportunități pentru planificarea orașului și infrastructura rutieră. Un camion electric poate fi, de exemplu, utilizat în zonele de încărcare interioară și în zonele de mediu.


„Urbanizarea globală necesită logistică urbană și transport de camioane cu zero emisii și mai puțin zgomot, cu urgență în creștere. Cu Volvo FL Electric și Volvo FE Electric suntem capabili să răspundem atât cerințelor puternice de mediu, cât și cerințelor comerciale ridicate ale clienților noștri ”, spune Jonas Odermalm, VP Line Line Electromobility.

O provocare este de a maximiza sarcina utilă în același timp cu optimizarea domeniului de conducere.

„Soluțiile Volvo Trucks se vor baza pe nevoile individuale ale afacerii care iau în considerare o serie de parametri, precum ciclurile de conducere, capacitatea de încărcare și analiza rutelor, pentru a utiliza capacitatea bateriei în cel mai eficient mod posibil”, continuă Jonas Odermalm.


Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost dezvoltate în strânsă colaborare cu clienți selectați care operează în Gothenburg, Suedia. 

„Deși feedback-ul clienților a fost pozitiv”, explică Jonas Odermalm, „recunoaștem că infrastructura de tarifare este încă în curs de dezvoltare în majoritatea orașelor și lucrăm alături de parteneri publici și privați pentru a conveni asupra unei strategii pe termen lung pentru extinderea tarifelor infrastructurii. Dar este clar că ritmul de dezvoltare a infrastructurii de taxare trebuie să crească. ”

Abordarea schimbărilor climatice va necesita disponibilitatea mai multor tehnologii driveline.

„Vehiculele electrice, încărcate cu energie electrică din surse regenerabile, sunt într-adevăr un pas puternic spre o distribuție mai durabilă in orașe. Cu toate acestea, nu va exista o singură sursă de energie singură care să abordeze schimbările climatice și toate celelalte probleme de mediu. Diferite tipuri de transport necesită diferite tipuri de soluții”, concluzionează Jonas Odermalm.

Date despre Volvo FL Electric și Volvo FE Electric

  • Camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost concepute pentru distribuirea, manipularea deșeurilor și alte aplicații de transport urban.
  • Vânzările vor începe în Suedia, Norvegia, Germania, Elveția, Franța și Olanda.
  • Începutul producției de serie este planificat pentru martie 2020.
  • Volvo FL Electric are o capacitate pentru un GVW (greutatea brută a vehiculului) de 16 tone, în timp ce GVW-ul Volvo FE Electric este de 27 de tone.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings