XPO Logistics a lansat oficial transportul cu remorcă dublă în Spania. Are o lungime de 31,75 metri și o capacitate maximă de încărcare de 70 de tone

XPO Logistics, un important furnizor mondial de soluții de transport și logistică, a lansat oficial ransportul cu remorcă dublă în Spania, în cadrul unui eveniment organizat pe Circuitul Jarama (Madrid). Compania își va testa prima remorcă dublă pe un traseu zilnic între centrele sale de distribuție din Madrid și Barcelona.

O remorcă dublă este o combinație cu un singur camion care transportă două remorci standard și este considerată a fi cea mai mare soluție de transport rutier din Europa. Are o lungime de 31,75 metri și o capacitate maximă de încărcare de 70 de tone. Aceasta are potențialul de a reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 25% până la 30% pe călătorie, comparativ cu aceeași marfă transportată pe camioanele tradiționale

Testarea de către XPO a remorcii duble face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare colaborativă între companie și alți furnizori de transport, producători din industrie și Administrația Generală de Stat din Spania. Rezultatele testelor vor contribui la evaluarea adecvării utilizării remorcii duble în Spania și a reglementărilor corespunzătoare.

Massimo Marsili, director general, transporturi – Iberia, XPO Logistics, a declarat: „Suntem încântați să explorăm capacitățile remorcii duble și să surprindem datele în condiții reale în colaborare cu Administrația de Stat. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a realiza noi eficiențe economice și de mediu pentru clienții noștri și de a contribui în continuare la viitorul transportului de marfă.

Cercetarea și dezvoltarea remorcii duble este un alt exemplu de angajament al XPO de a conduce sectorul transporturilor prin inovație. XPO este cunoscută ca un pionier al transportului în Spania, unde compania a fost una dintre primele care a introdus mega-camioane pentru a reduce amprenta sa de carbon.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings