Z-Truck, noul concept de la Iveco

La IAA, Iveco a prezentat conceptul Z-Truck alimentat cu Bio-LNG, ce imbina foarte multa tehnologie de ultima ora pentru a oferi un camion cu Z-ero emisii de CO2, de aici si denumirea de Z-Truck.

Acest concept are la baza un camion alimentat cu Bio-LNG, o aerodinamica imbunatatita considerabil si se estimeaza ca poate parcurge 2.200 km cu zero emisii.

iveco-z-truck2lr

Zero accidente, datorita tehnologiei folosite, aceasta va schimba definitiv rolul soferului, va fi practic un simplu operator.

Cabina se poate configura in functie de nevoile fiecarui client, indiferent de optiunea solicitata (modul autonom, modul clasic sau chiar si birou). Sistemul HMI (Human Machine Interface) va furniza informatii corecte atunci cand este nevoie, la momentul oportun. De asemenea in cabina, la modelul prezentat la IAA, erau montate un dus si o mica bucatarie.

Iveco Z-Truck face un pas important in viitor, anticipand rolul energiei alternative si imbinat cu tehnologia de ultima generatie, va deveni o solutie viabila pentru transportul pe distante lungi in viitorul nu foarte indepartat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings